Fasade

Izrada fasade od kamene vune

Izolacija zgrade fasadom od kamene vune

Zašto?

Izvrsna toplinska izolacija osigurava ugodan boravak u zgradi kroz cijelu godinu
Velika ušteda novca za grijanje i hlađenje, brzi povratak investicije
Zaštita od požara, kamena vuna je negoriv materijal klase A1
Zgrada i zidovi dišu jer kamena vuna je prirodni materijal
Vlaknasto struktura kamene vune odličan je zvučni izolator koji štiti od buke

 

Knauf Insulation kamena vuna  

Knauf Insulation kamena vuna za fasade PTPOSNOVNA SVOJSTVA KAMENE VUNE

Protupožarna izolacija
negoriv materijal - klasa gorivosti A1

Toplinska izolacija
niska vrijednost koeficjenta toplinske
provodljivosti 0,036 W/mK

Energetski certifikat za kuce s toplinskom izolacijomZvučna izolacija
odlična apsorpcija zvuka, gusta,
vlaknasta struktura materijala

PREDNOSTI

- paropropusnost
- postojanost i kompaktnost ploča
Rofix graditi po sistemu- fleksibilan na udarce i vibracije
- kemijska inertnost
- zanemariv temperaturni rad

 

Mi smo se specijalizirali za izradu fasada s kamenom vunom

Sinanović fasade


Izvodimo građevinske radove izrade fasade na novim objektima te obnavljamo stare fasade, zaštićene objekte i spomenike kulture.

. Posted in Fasade

Izrada fasada


Izrada fasada je zahtjevan posao koji Vašem domu daje onaj završni izgled, a isto tako i predstavlja prvu liniju zaštite od vanjskih utjecaja (kiše, sunce, hladnoća, toplina...). Stoga je od visokog značaja odabrati prave materijale, te pravog izvođača radova.
Naše bogato iskustvo i znanje koje smo stekli u izradi fasada i na najkompleksnijim objektima, daje nam za pravo reći kako ćete napraviti veliku uslugu sebi i Vašem domu ako odaberete Sinanović fasade d.o.o. kao glavnog izvođača radova.

U konačnom izboru fasadera presudnu ulogu svakako igra kvaliteta, preporuke i cijena, a to su kategorije u kojima Sinanović fasade d.o.o. sigurno spada u sam vrh ponude.

Prepustite brigu o izradi fasade nama, a Vi iskoristite Vaše slobodno vrijeme za druženje sa obitelji ili za aktivnosti koje Vas najviše vesele.

Vrste fasada:

 • klasične fasade

 • stiropor fasade

 • demit fasade

 • termo fasade

 • fasade od kamene vune

 • kamene fasade

 • aluminijske fasade

 • staklene fasade

 • drvene fasade

 • sep fasade

 • keramičke fasade

 

Stiropor ili demit fasade

Stiropor fasade mogu se izvoditi različitim debljinama stiropora, a cokl šine se određuju također u skladu sa postavljenim stiroporom.
Lijepljenje stiropora preporučljivo je izvršiti original ljepilom za stiropor, a tiplanjem cijele fasade na odgovarajućim mjestima povećava se stabilnost. Nakon toga fasader će rabicirati fasade nakon prvog gletanja te obaviti završno fino gletanje čemu je prethodila postava kutnih vodilica s mrežicom. Na kraju se radi grundiranje fasade i završni sloj.

Klasične fasade

Vapneno-cementne fasade izvode sa vapneno-cementnom žbukom. Postupak uključuje cementni špric, postavu kutnih vodilica, rabiciranje na potrebnim mjestima, temeljnu grubu žbuka, grundiranje i završni sloj žbuke.

. Posted in Fasade

Demit fasada

Demit fasada omogućuje uštedu do 60% u troškovima grijanja i smanjuje troškove gradnje zbog tanjih zidova i manjih grijaćih tijela. Izvedba fasade je brza i osigurava ugodne uvjete boravka u prostoru: ljeti hladno, zimi toplo; uz dulji vijek trajanja i ekonomičnije održavanje. Kod kvalitetno izvedenih takvih fasada ne postoji mogučnost gljivica i truljenja u stambenom ili poslovnom prostoru.
Vremenski faktori na demit fasade od stiropora ili fasade od kamene vune nemaju utjecaj. Njihova trajnost je tridesetak godina. Završni dekorativni slojevi su više vodoodbojni od nekadašnjih materijala koji su se koristili za izradu fasada.

Demit fasade mogu se izvoditi različitim debljinama stiropora, a cokl šine se određuju također u skladu sa postavljenim stiroporom.

Lijepljenje stiropora preporučljivo je izvršiti original ljepilom za stiropor, a tiplanjem cijele fasade na odgovarajućim mjestima povećava se stabilnost. Nakon toga fasader će rabicirati fasade nakon prvog gletanja te obaviti završno fino gletanje čemu je prethodila postava kutnih vodilica s mrežicom. Na kraju se radi grundiranje fasade i završni sloj.

Jedna od čestih pogrešaka nekvalificiranih majstora je krivo nanošenje ljepila na stiropor ploče. Ljepilo je potrebno nanijeti na ploče po rubovima kako bi se nakon ljepljenja postigao efekt izolirane komore zraka. Ukoliko se propusti postići efekt komore, dolazi do čitavog niza problema sa kondenzacijom i vrlo oslabljenom izolacijom što znatno skraćuje vijek trajanja fasade.

 

Izrada demit fasade

Izrada demit-fasade obuhvaća:

 • Pripremu zida na koji se postavlja;
 • Postavljanje izolaciijskih ploča od stiropora;
 • Postavljanje zaštitnih mrežica;

Nanošenje zaštitnog i dekorativnog sloja. Ploče se lijepe namjenskim ljepilima i fiksiraju tiplama. Cijela površina se pažljivo ravna i nivelira, čime se stvaraju uvjeti za kvalitetno nanošenje sloja i izradu tekstura fasade.
Posebna pažnja se poklanja obradi lukova, rubova i drugih površina, koje zahtijevaju dodatnu obradu. Pored namjenskih mrežica i tipli za obradu rubova, lukova i drugih zahtjevnih površina se koriste namjenski profili.

 

Izrada demit fasade

 1. Ljepilo
 2. Stiropor ili kamena vuna
 3. Tiple
 4. Staklena mrežica
 5. Glet masa
 6. Podloga za akrilni sloj
 7. Akrilni sloj

. Posted in Fasade

Termo žbuka

Termo žbuka predstavlja termoizolacijski sistem sa velikim prednostima: smanjuje troškove klimatiziranja objekta (grijanje - zimi, hlađenje - ljeti), smanjuje troškove gradnje, zbog male težine neznatno opterečuje objekat.
Elementi od kojih se termo fasada sastoji su građevinsko ljepilo za stiropor, samogasivi stiropor (ili stirodur), mrežica, klinovi i završni sloj fasadnog morta, žbuke (različite granulacije, ovisno o željenom izgledu fasade).
Postavlja se na sve podloge: ciglu, blok, beton, betonske blokove, itd.

 

 

 1. ZID
 2. CEMENTNI ŠPRIC
 3. TERMO ŽBUKA
 4. ZAVRŠNA OBRADA


 

 

. Posted in Fasade