Glazure

Strojna izrada glazura

 

Što je glazura?


Glazura je plivajući (plutajući) pod na bazi cementa. Postoji još jedan naziv za glazuru, a to je estrih.

Zašto odabrati strojnu izradu glazura u Vašem domu?


Pri planiranju građevinskih radova zasigurno želite koristiti one materijale i postupke koji će biti najkvalitetniji za Vaš stan, obiteljsku kuću ili poslovni prostor.

Bez glazure nema ravnog poda, ne može se kvalitetno postaviti niti gornji pod, ne mogu se lijepiti pločice. Osim što izravnava pod glazura služi i kao hidroizolacija ili kao izolacija protiv hladnoće, topline ili buke.

Prednost strojne izrade glazura je krajnja kvaliteta dobivene glazure koja na svakom dijelu površine odražava ista svojstva.

Što su to "strojne" glazure


Kako ne bi došlo do krive predoddžbe da se strojne glazure postavljaju strojno u kratko ćemo objasniti što u stvari one znače. Kao prvo strojna glazura znači to da se masa za iste ne priprema klasičnim načinom, klasičnom mješalicom, već specijalnim strojem koje omogućuje kvalitetniju pripremu same mase, a time se dobiva i na krajnjoj kvaliteti same glazure koja u konačnici na svakom dijelu površine odražava ista svojstva.

Drugo važno svojstvo za same glazure je način impregnacija istih. Postoji više načina za isto, a razvijena su specijalna vlakna koja u potpunosti zamjenjuju prije korištene mreže i na taj način omogućuju još kompaktnije vezivanje same glazure koja u konačnici daje kvalitetnija svojstva u odnosu na klasične izvedbe.